Agar a Želatina jsou zahušťovadla a želírující látky běžně používané v potravinářství. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Agar
se vyrábí z možských řas. Je tedy čistě rostlinného původu. Agar je polysacharid.
Želatina
se vyrábí ze šlach, kůží a kostí buď prasat (Typ A) nebo hovězího dobytka (Typ B). Je tedy živočičného původu. Želatina je v podstatě čistý a jemný klih bohatý na kolagen.
Facit/ summa summarum:
Agar používají všich ale hlavně vegetariáni.
Želatinu vegetariáni nepoužívají.
Agar je poměrně drahý, Želatina je poměrně levná.
K článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Dr. Ladislav Hoffmann
Cítov č. 78
27704 Cítov pod Řípem
tf: 724 385 355, 312 244 882
e-mail: info@drhoffmann.cz
najdete nás zde:
https://mapy.cz/s/dupufajeso
Bankovní spojení
1. Česká Spořitelna/ koruna
Konto: 2875 268 113
Kód banky: 0800
IBAN: CZ27 0800 0000 0028 7526 8113
2. Česká Spořitelna/ euro
Konto: 2155 333 263
Kód banky: 0800
IBAN: CZ85 0800 0000 0021 5533 3263
IČO 11 217 618
Otevírací doba: Po-Pá, 08.00 - 12.00h a 13.30 - 16.00h
* Všechny ceny jsou konečné, nejsme plátci DPH.
Dr. Hoffmann |
OBCHODNÍ PODMÍNKY |
Aminokyseliny |
Akce |
E-shop |
Zdravotnické přístroje |
Vitaminy u ZVC |
Hefe - droždí kvasnice |
Mapa webu
© 2012–2024 drhoffmann.cz. Všechna práva vyhrazena. Webdesign Šmíd a Kasal s.r.o.