Kód: | 315.0100 |
Cena: | 350 Kč |
Výrobce: | |
Dostupnost: | ihned |
kyselina sorbová - certifikovaná kvalita
Kód 315
Určená použití látky: potravinářství, laboratoře, kosmetika
Charakteristika: organická kyselina
Kategorie: LabChem, FoodChem, bez omezení
Zdroj: preservative
Balení, PJ: 100g
Složení: C6H8O2, 99+%
vyrobeno dle SVP.
Synonyma
Sorbic acid, Kyselina trans,trans-2,4-hexadienová
Hexa-2,4-dienoic acid
IUPAC (E,E)-Hexa-2,4-dienoic acid
INCI name: Sorbic acid
Popis
Kyselina sorbová je bílá pevná látka s mírně kyselou a "škrábavou" chutí a s charakteristickým zápachem; špatně rozpustná ve vodě.
Použití/ Význam
Používá se jako konzervant v potravinářství, protože zabraňuje růstu plísní, kvasinek i některých kultur baktérií, které se mohou vyskytovat v sýrech, šťávách, marmeládách, džemech, víně či sušeném ovoci. Tradičně se přidává do nápojů, kečupů, majonéz, margarínů, sýrů a dalších mléčných výrobků, pekařských polotovarů a cukrovinek, masných výrobků, salátových zálivek a dresingů a nakládané zeleniny. Často se však používají jako aditiva její soli jako Sorbát sodný, Sorbát draselný, Sorbát vápenatý, E203 a to proto, že kyselina sorbová je špatně rozpustná ve vodě.
Konzervant v kosmetice.
Návod k použití: obvykle 0,1%, t.j. 1000mg/kg výrobku
Identifikace
CAS 110-44-1
ES 203-768-7
E200 pro použití v potravinách - odpovídá
ČL, Ph.Eur. ?
HS No. 2916 1995
UN, ADR - nepodléhá regulaci pro pozemní dopravu
LQ - neurčeno
MW 112.13
Indikátory (ne)bezpečnosti GHS
Piktogram GHS07 Signální slovo: Varování
H315, 319, 335/ Dráždí kůži, Způsobuje vážné podráždění očí, Může způsobit podráždění dýchacích cest.P261, 305+351+338/ Zamezte vdechování prachu, Při zasažení očí: několik minut opatrně oplachujte vodou. Vyjměte kontaktní čočky, jsou-li nasazeny a pokud je lze vyjmout snadno. Pokračujte ve vyplachování.
Skladování
v suchu při teplotě <25°C, DMT doporučená minimální trvanlivost 2 roky.
Odkazy, Literatura
CoA, BL dle EU č. 1907/2006 - vyžádejte
Poznámka: O způsobu použití rozhoduje každý sám. Za správnost všech údajů neručíme.
Potravinářská kyselina sorbová E200 se používá na konzervování potravin. VOC poptejte.
Klíčová slova: konzervační činidlo, trvanlivost.
Aktualizace: 02.11.2023
Kód zboží: 269.0250
sorban draselný - certifikovaná kvalita Kód 269 Sorban draselný čistý Charakteristika: drasel
300 Kč
Dr. Ladislav Hoffmann
Cítov č. 78
27704 Cítov pod Řípem
tf: 724 385 355, 312 244 882
e-mail: info@drhoffmann.cz
najdete nás zde:
https://mapy.cz/s/dupufajeso
Bankovní spojení
1. Česká Spořitelna/ koruna
Konto: 2875 268 113
Kód banky: 0800
IBAN: CZ27 0800 0000 0028 7526 8113
2. Česká Spořitelna/ euro
Konto: 2155 333 263
Kód banky: 0800
IBAN: CZ85 0800 0000 0021 5533 3263
IČO 11 217 618
Otevírací doba: Po-Pá, 08.00 - 12.00h a 13.30 - 16.00h
* Všechny ceny jsou konečné, nejsme plátci DPH.
Dr. Hoffmann |
OBCHODNÍ PODMÍNKY |
Aminokyseliny |
Akce |
E-shop |
Zdravotnické přístroje |
Vitaminy u ZVC |
Hefe - droždí kvasnice |
Mapa webu
© 2012–2024 drhoffmann.cz. Všechna práva vyhrazena. Webdesign Šmíd a Kasal s.r.o.