Kód: | 336.0100 |
Cena: | 580 Kč |
Výrobce: | VeS - VITAeSHOP |
Dostupnost: | ihned |
Varianty: | |
kyselina kojová - certifikovaná kvalita
Kód 336
Určená použití látky: kosmetika
Charakteristika: čistá organická látka, účinná látka v kosmetice
Kategorie: LabChem, bez omezení
Zdroj: bělení pokožky
Balení, PJ: lékovka 10g, 25g a 100g.
Složení: C6H6O4, 99.1%
Těžké kovy jako Pb max 0.001%
Arsen, As max 0.0001% Železo, Fe max 0.001%
vyrobeno dle SVP.
Synonyma
Kojic acid
5-Hydroxy-2-(hydroxymethyl)-4H-pyran-4-one
5-Hydroxy-2-(hydroxymethyl)-4-pyrone
5-Hydroxy-2-hydroxymethyl-4-pyrone
IUPAC 5-hydroxy-2-(hydroxmetyl)-4H-pyran-4-one INCI Kojic acid
Popis/ Vzhled
Kyselina kojová tvoří bezbarvé (bílé) nebo lehce nažloutlé jemné krystaly nebo bílý prášek, příjemného čichového vjemu. Chutná hořce.
Kyselina kojová je špatně rozpustná ve studené vodě nebo v ethanolu.
Kyselina kojová je lépe rozpustná ve vlažné nebo mírně teplé vodě o teplotě 40 až 50°C. Po ochladnutí vodného roztoku KK nevykrystalizuje; jinými slovy, roztok růstane stabilní.
Kyselina kojová je velmi dobře rozpustná ve slabé čpavkové vodě (5-10% NH3). V čpavkové vodě se rozpouští již za studena. Roztok je stabilní.
Použití
-v kosmetice lze kyselinu kojovou přidávát do formulací (přípravků) obsahující vodu a/ nebo oleje; pro pleťové vody, masky, tonery, vodné čisticí prostředky, séra, gely, krémy, mýdla, bělící přípravky, bělící prostředky; bělení, anti-aging, anti-melasma.
KA působí proti zánětům a má (prý) antibakteriologické účinky proti melanomu.
-do potravin (ovoce a mořské plody), kde prý zabraňuje hnědnutí v důsledku oxidace, je nutné posuzovat s opatrností.
Indentifikace
CAS 501-30-4
ES 207-922-4
E - není v seznamu PPL
ČL, Ph.Eur. ?
HS No. 2932 9900
UN, ADR - nepodléhá regulaci pro pozemní dopravu
LQ - nedefnováno
MW 142.11
Indikátory (ne)bezpečnosti GHS: žádné
Skladování
v suchu při T <25°C
DMT doporučená minimální trvanlivost 2 roky.
Odkazy, Literatura
CoA, BL dle EU č. 1907/2006 - vyžádejte
Zdravotní tvrzení dle EU č. 432/ 2017- žádné
Potravinové právo: potravinářské aditivum dle EU č. 231/2012 - není specifikována jako PPL
Wiki: http://www.internetchemie.info/chemie-lexikon/stoffe/k/kojisaeure.php
https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/kojic_acid#section=Color
Články pojednávající o využití:
Kyselina kojová vzniká fermentací rýže některými plísněmi. Je to přírodní sloučenina bez vedlejších reakcí. V kosmetickém průmyslu se používá jako antioxidant a bělící látka již vytvořeného pigmentu. Kombinuje se úspěšně s kyselinou glykolovou a kyselinou mléčnou. V kontaktu se vzduchem nebo světlem mění barvu a hnědne, ztrácí účinnost. Stabilnější je dipalmitát kyseliny kojové.
Kojisäure ist in kosmetischen Mitteln in der Schweiz generell verboten. In der EU und auf anderen Kontinenten ist die Substanz hingegen erlaubt.
Poznámka: Odmítnutí odpovědnosti: nepřebíráme žádnou odpovědnost za obsah externích odkazů. Odpovědnost za obsah odkazovaných stránek nese výhradně jejich provozovatel.
Klíčová slova: Pigmentflecken, Hautbleichmittel, pigmentační skvrny, Hautbleichmittel, Hautaufhellung
Aktualizace: 11.11.2024
Dr. Ladislav Hoffmann
Cítov č. 78
27704 Cítov pod Řípem
tf: 724 385 355, 312 244 882
e-mail: info@drhoffmann.cz
najdete nás zde:
https://mapy.cz/s/dupufajeso
Bankovní spojení
1. Česká Spořitelna/ koruna
Konto: 2875 268 113
Kód banky: 0800
IBAN: CZ27 0800 0000 0028 7526 8113
2. Česká Spořitelna/ euro
Konto: 2155 333 263
Kód banky: 0800
IBAN: CZ85 0800 0000 0021 5533 3263
IČO 11 217 618
Otevírací doba: Po-Pá, 08.00 - 12.00h a 13.30 - 16.00h
* Všechny ceny jsou konečné, nejsme plátci DPH.
Dr. Hoffmann |
OBCHODNÍ PODMÍNKY |
Aminokyseliny |
Akce |
E-shop |
Zdravotnické přístroje |
Vitaminy u ZVC |
Hefe - droždí kvasnice |
Mapa webu
© 2012–2024 drhoffmann.cz. Všechna práva vyhrazena. Webdesign Šmíd a Kasal s.r.o.